Sunday, 18 September 2011

Beraya ! ^_^

Assalamualaikum , hye , Hari ni hari AHAD , 18/09/2011. Hari ni aku pergi beraya bersama kawan aku iaitu Fatin , Atiqah , Adillah , Aisyah , Bella , Umairah. Kitorang pergi beraya dekat Taman Mawar 1 , Mawar 2 , Desa Vista. Hohoho ! Tak banyak pun umah kitorang pergi hari ini. Ceritanya mula-mula cmni. Ecah rancang nak gi beraya last minit. So dia kata hari ahad nanti dtg pagi sbb ade byk umh nak pergikan. Lepastu , ecah rancang nak kumpul kat umh dilla. Kata pukul 9.00 pagi semua mesti ade. Bukan main lagi diorang ckp cmtu. Yg first dtg umh dilla , Mairah , Second aku ngan Fatin , Third tiqa , ecah and bella. Ecah bukan main kata nak dtg awal. Tapi dia pun dtg lambat. Haha , then igtkan boleh terus pergi beraya , pastu dilla kata budak laki ikut sekali. Duk tunggu punya tunggu nak siapkan diri tu bukan main lama lagi. 2 jam kene tunggu diorang. Apa lagi jam dah tunjuk kul 11 dah. haha. Akhirnya sampai pada jam yg menunjukkan 12. Budak lelaki yg machomacho tu ialah Lat , Raja and Izwan. Patutnye adib tu ade sekali. Tapi dia sibuk nak tidur je keje. lat nak gi amik dia. Call punya call ! Dia tgh tidur. Mmg KELING betullah adib ni. haha. Okay ! then nak tunggu bape jam lagi sbb bdk lelaki lagi nak raya umh dilla. Borak jelahkankan. Hehe. Akhirnya dpt gak kuar dari umh dilla tu. ekok ! HAHA. pastu lat tinggalkan kitorang , dia pergi amik lokman naik motor.Hahaha. Then , Kitorang Igtkan nak gi Taman Mawar 2 , baru suku perjalanan dah HUJAN. Then semua pusing balik. Lari punya lari , Lompat lonkang , lompat sini , semuanyalah , then berteduhlah kejap kat umh adib yg nak dijual tu.Akhirnya, sampai lah kat umh Fatin. Kalau difikirkan balikkan. Aku je yg terjerit mcm org gila time HUJAN tu. Abis basah kuyup baju , kain , Tudung and semualah. Then , dah sampai kat umh fatin tu. Semua masuk. haha. Budak perempuan masuk bilik fatin yg lelaki lak tunggu kat bwh. Hoho. Dekat dlm bilik tu , semua bende kitorang nak buat. Ohh ! haha Pastu tunggu hujan reda baru kitorang pi raya umh mairah. Haha , sedap makan kat umh mairah. mak dia msk lazania , biihun and Salad. haha , Ptg tu lps solat Zohor kitorang Gerak gi Desa Vista Pulok. Tapi izwan ngan raja ngan lat ngan lokman dah pergi umh Faiz. haha.Then , tinggal perempuan jelahkan. Time tu pun diorang kata nak gi umh iera ngan tiqa je. Tapi aku dah janji ngan iman yg aku nak raya umh dia hari ni. Diorang pun Okay jelah. haha. Kitorang sampai Desa terus gi umh ecah pastu gi umh IMANUDDIN. haha. SUPERMAN iman hari ni. Baju dia bukan main lagi. SUPERMAN tuu ! Jgn mainmain. Haha , Kat umh Iman mkn Keropok je ngan kuih-muih yg tersedia ats meja tu. Simple je kankankan. Rajin bhaii IMAN hari ni ! Tolong mak dia msk tuu ! Kehkehkeh~ haha Tapi ecah mmg tak terkira besar perut dia tu. Mkn kat umh org dah berapa pinggan. Mmg hebat betullah dia tu. Pastu ECAH berSWEET pulok ngan IMAN tu. Yelah IMAN pergi sediakan dia aiskrim ! Surrpp ! Sedap tuh ! Lepas g umah iman gi umh Iera. Time kat umh iera mkn mee goreng. Ohh ! Noo! Perut dah kembung. So tak makanlah. Minum pun tak de selera lps raya umh IMAN tu. Then , lepastu kitorang gi umh tiqa. Ohhahahah. Tiqa tinggal sorang kat umh. Sian dia kankankan ! Ahaha. Then lepas raya umh tiqa barulah kitorang semua balik rumah masing-masing. HAHA. Ecah dah terminat kat abg Fatin tu. Taulah abg Fatin tu Hensem. Bukan main Si ecah ni. haha. Lastly , semua dah balik umh pastu aku pulok balik umh fatin lagi. Malam tu baru lah aku balik umh. Haha. Okayokay. Panjang gilaa aku tulis. Bhahaha ! Tak pe ! Setia tau. Baca jgn tak baca. Penat aku tulis ni. Ahahah , Okaylah. Terlebih panjang pulok. Assalamualaikum. Eheheh :D

No comments:

Post a Comment