Wednesday, 2 May 2012

2 Mei 2012 ♥

Assalamualaikum. Iyah ade seorang abang. Dia seorang yg penyayang, seorang yg memahami, seorang yg garang, seorang yg baik hati, dan seorang abang sampai iyah mati. Dia satu satu nye abang yg iyah ade dlm dunia ni. Dia seorang je. Dia selalu tegur jika iyah ade buat silap. Dia selalu pujuk bila iyah rse sedih. Dia selalu teman bila iyah rse sunyi dan dia selalu marah tanda nye dia syg iyah. Dia dpt pergi PLKN. Today is the day he go. Iyah igt pagi tdi nk say something to his. But , tak kesampaian pulak. Kwn iyah kte "nk buat mcm mne? Dah tak de rezeki". Iyah fhm. Maybe ade hikmah disebalik semua tu. Dekat sekolah, iyah duk fikir je. Yelah! Dah lah tak dpt say goodbye. Nk bgi ucapan sikit pun tak sempat. Tapi tak ape lah. Dia tetap seorang abang yg iyah paling syg di dunia ini. Semoga Allah membantu dia ketika dlm keadaan susah senang. Semoga dipermudahkan lgi aktiviti utk dia. Semoga panjang umur. Nti bile dh abis PLKN jgn cri teman lain. Kak Thahira dah cukup sempurna utk menjadi kakak ipar iyah. Haha. Jgn lupe hujung minggu call lah sentiasa, jgn call kak Thahira je, nti iyah jeles. Cehh! Dlm diam iyah rse takut pun ade sbb iyah asik rse tak sihat. Iyah rse mcm besok pulak iyah nk mati. Wallahua'lam. Semua itu ketentuan Allah. Jodoh, Hidup dan Mati semua ada di tangan Allah. Cuma amalan yg membezakannya. Jika besok adalah hari nya, iyah redha sahaja. Kerana iyah tau, org yg pergi lebih cepat adalah org yg Allah syg. Iyah nk Allah syg iyah. Sbb itu iyah tak kisah. InsyaAllah suatu masa nti kita akan berjumpa di dalam Jannatun Firdaus. Semoga diberkati ye my brother. Solat, Doa, mengaji jgn lupe. Allah itu esa, Allah itu Adil dan Allah juga Maha Penyayang. Iyah akhiri dgn Uhibbukaffilah. Assalamualaikum. :)

No comments:

Post a Comment