Saturday, 22 October 2011

Hujan ^_^


Assalamualaikum , hai. Dah lme iyah tak post kat blog ni. Hehe ! Tak ade mse dah sbb nk exam dah kan. Ni pun sbb iyah nk cter psl smlm. Hari Jumaat tpat kul 6.35. Masa balik skolah. Iyah balik lmbt sbb mama g KL. Iyah wait and wait , mama tak smpai smpai lagi. Iyah tak igt yg mama kte nk pergi KL. Lepas sorang then sorang balik. Tinggal lah iyah sorang perempuan kat situ. Nak nangis dh iyah time tu. Hujan renyai renyai membasahi baju skolah iyah yg berwarna putih bersama kasut skolah dan kain skolah yg berwarna biru muda. Iyah seorang diri di bwh tiang lampu oren berdekatan skolah. Bdk jenderam je yg belum balik lagi. Iyah wat tak tahu je bila diorang pndg kat iyah. Tapi iyah sejuk sgt time tu. Rasa mcm duduk kat salji. Bahu iyah dah sakit then lenguh sbb berdiri while pakai bag lame sgt. Iyah nangis tapi sekejap je. Iyah tunggu mama sampai , tapi tak sampai sampai lagi. Pukul 7.05 pm , baru lah ade org amik iyah. Iaitu satu satu nye abg iyah yg jdi penyelamat iyah. Iyah nangis terus bile abg iyah dh sampai. Iyah tanye kat abg iyah mane mama ? Abg iyah kte mama gi KL. Iyah terus t'igt yg mama kte nk gi KL tu. Tapi mama kte nk amik iyah , tapi mama balik lmbt. Bila iyah dah smpai umh , terus mandi then solat maghrib. Tak sempat nk buat ape ape pun. Telefon pun tak sempat nk tgk ade org mcj ke tak. Lepas solat terus gi mkn. Perut iyah dh b'bunyi time solat maghrib. Alhamdulillah , sampai kat umh dgn selamat. Ape ape pun , Iyah tak slh kan sape sape sbb tak amik iyah kat skolh. Iyah Redha je. Terima Kasih kpd abg iyah yg fhm perasaan iyah mcm mne. Iyah rse bertuah and bersyukur sgt sbb ade abg mcm tu. Hee~ Okay tu jelah yg iyah nak cter. Bubye , Assalamualaikum. <3 =3 >_< ^_^ ~_~

No comments:

Post a Comment