Tuesday, 22 November 2011

Bola Sepak BRO !!!


Assalamualaikum. Hai korang. Muahahah xD ! Nmpk tak gambar HARIMAU MALAYA kat atas tu. Yeah ! Sorry lah baru nk post skang. Padahal game tu semalam kot. Hewhew~ Iyah tgk ngan abg and adik. Lolz ! Yg menjerit nye iyah. Mne tak nye , INDON tu asik main sauk kaki je. Dah lah maki maki Negara org , Cari mkn pun kat negara org. Tak reti nk b'syukur. Arghh ! Kurang tambah asam betullah Indon Mekk Indon tu. Sengal je. Naikkan darah org melebih. Btw , Alhamdulillah Malaysia mng jugak last last nye. Iyah punye lah kejap duduk , kejap berdiri then menjerit tgk bola tu. Serious Awesome gile beb ! First time kot iyah tgk smpai abis. Tension je sbb asik menjerit. Iyah tak abis abis doakan dlm hati supaya malaysia mng. Iyah tak nak lah kutuk kutuk INDON tu. Walaupun ramai yg kutuk kat FB. Iyah like tapi wat B**** je lah. Haha ! Mmg best iyah tgk bola. Abg iyah pun tension gak. Dah GOAL ! tapi outside , so tak kira lah kan. Punye lah cuak sbb 1-1 sme. Bengang bhaii ! dah abis mse. Tak cukup lagi sbb tak tau mne jadi pemenang. T'pakse bgi masa tambahan. Tapi tak mencukupi jgk. Lol ! Nasib dpt sepakan Penalti tu. Baddrol Bakhtiar yg selamat kan Malaysia. Alhamdulillah ! Allah masih menyebelahi kita betul tak ?? Khairul Fahmi pun Awesome ! Dah lah bdn tough. Hensem pulokk ! Ekekeke~ Menggatal lebih. Hehe ! Then iyah kesian kat Fakri tu sbb dia asik spt kad kuning je. Indon tu kalau tak sauk kaki bile malaysia dpt bola mmg tak sah. Haiyoo ! buat org suspen je. Btw , Bile dah GOAL tu ! Baddrol Bakhtiar ! mmg hebat. Iyah terus lompat lompat cm katak. Jerit "YEAH !!!!!" . Habis satu umh iyah jerit. Maklumlah , semangat kesukanan terlebih. Ape ape pun. Iyah mmg bersyukur tak terhingga. Tak tau nk ckp cmne dah , tak sia sia iyah doakan dlm hati supaya malaysia dpt merebut Pingat Emas dari Tuan Rumah. Tapi iyah t'kejut jgk sbb 2 org penyokong Indon meninggal dunia dlm keadaan yg sesak time nk keluar stadium tu. Iyah tak tau sgt cter nye cmne. Tapi "Innalillahhiwa'inna'ilaihiroojiun". Semoga roh roh org yg meninggal tu ditempat kan dlm org2 beriman. Amin ! Ape ape pun. Tahniah buat Malaysia sbb balik bkn dgn tgn kosong apatah lagi dgn pingat perak. Tapi balik dgn PINGAT EMAS. Woohhhooohh !!!! Terima Kasih Malaysia and Alhamdulillah again to Allah. I'm proud to be Malaysia. Mueheheheheh xD ! Kboii , nite. Assalamualaikum. :D

No comments:

Post a Comment